Dostopnost

Visa Europe je zavezana, da zagotavlja spletno stran, ki je dostopna najširšim množicam. Nenehno se trudimo zagotavljati, da je spletna stran na voljo prav vsem skupinam uporabnikov.

Kako izboljšati izkušnjo na tej strani

Našo stran si lahko ogledate na številnih zaslonih, različnih ločljivosti, pisava pa se lahko ustrezno spreminja, glede na potrebe uporabnika. Na tej strani je vključena tudi funkcija za iskanje, ki uporabnikom olajšuje dostop do informacij.

Spreminjanje nastavitev

Z uporabo spletnega brskalnika lahko spreminjate velikost besedila na tej strani. Da bo vse skupaj še bolj prijetno, lahko v vašem brskalniku opravite tudi druge nastavitve, možno pa je tudi spreminjanje nastavitev na vašem računalniku.

Če želite še več koristnih informacij v zvezi s tem, vam svetujemo, da si preberete članek “Better Web Browsing: Tips for Customising Your Computer” (http://www.w3.org/WAI/users/browsing), ki ga je pripravila organizacija The World Wide Web Consortium (W3C).

Stopite v stik z nami

Za najboljšo izkušnjo pri uporabi te strani smo vedno in z veseljem pripravljeni pomagati. Če mislite, da na tej strani ni določene informacije, ali pa imate težave z dostopom do te strani, potem stopite v stik z nami.

Opomba: za nasvet, katere informacije morate vključiti v primeru stika z nami, vam priporočamo, da si preberete članek “Contacting Organisations about Inaccessible Websites” (http://www.w3.org/WAI/users/inaccessible).

Smernice za dostopnost

Naš cilj je, da vse strani na naši spletni strani zagotavljajo nivo AA po standardu Web Content Accessibility Guidelines 2.0 (WCAG 2.0). Ta standard je mednarodno priznan in je merilo za dostopnost določene spletne strani.

Navodila WebContent Accessibility razložijo, kako narediti stran bolj dostopno za ljudi s posebnimi potrebami. Skladnost s temi smernicami naredijo spletno stran bolj prijazno tudi za ostale uporabnike.

Spletni standardi in tehnologije

Ta spletna stran je bila izdelana v skladu s standardom W3C za HTML in CSS. Te tehnologije so uporabljene na celotni spletni strani. Stran se prikaže pravilno v vseh modernih spletnih brskalnikih, delovala pa bo tudi v starejših brskalnikih.

Dodatno ta stran uporablja tudi JavaScript, Flash in PDF. Te tehnologije niso pogoj za uporabo strani, saj bo stran dobro delovala tudi brez njih.

Datum skladnosti

Ta izjava o dostopnosti je bila izdala 23. junija 2011.