Zasebnost

Pri VISA EUROPE želimo, da ste seznanjeni z vsemi potrebnimi informacijami, ki jih potrebujete, da lahko odločate o svoji zasebnosti. Ta pravilnik o zasebnosti se nanaša na visaeurope.com, visaeurope.at, visa.de, visa.gr, visaitalia.com, visa.nl, visa.no, visa.pl, visaeurope.es, visa.se, visaeurope.ch in visa.com.tr, ter vse ostale pridružene spletne strani, vzdrževane s strani VISA Europe ('Strani').

Pravilnik o zasebnosti opisuje tipe osebnih podatkov, ki jih zbiramo na Straneh, kako uporabljamo te informacije in s kom jih bomo delili. Naš pravilnik o zasebnosti opisuje tudi ukrepe, ki jih sprejemamo, da bi zaščitili varnost podatkov. Razlagamo tudi, kako vzpostaviti kontakt (i) za dostop, spreminjanje ali izbris podatkov, ki ste jih podali, (ii) kako umakniti kakršno koli soglasje, ki je bilo podano z namenom obdelave vaših podatkov, (iii) kako nam sporočiti, kako naj se zadržati pred našim sporočanjem o naših izdelkih in storitev (iv), kako odgovoriti na kakršna koli vprašanja, ki se nanašajo na naše prakse o zasebnosti na spletu.

Zakaj uporabljamo zbrane informacije

Na tej spletni strani se lahko odločite, ali boste posredovali vaše osebne podatke (kot so na primer ime, naslov, telefonska številka in elektronski naslov). Tukaj so navedeni načini, prek katerih lahko posredujete informacije in tipi informacij, ki jih lahko posredujete. Pojasnjujemo vam tudi, kako bomo te informacije uporabili.

Zahtevki za informacije ali podporo

Če želite pridobiti pomoč ali informacije s strani VISA EUROPE, lahko to storite prek različnih povezav na elektronsko pošto ali zahtev po informacijah na tej strani. Vrsta osebnih podatkov, ki jih boste morali vpisati, je odvisna od informacije ali pomoči, ki jo želite prejeti. VISA EUROPE bo informacije uporabila izključno za namen komuniciranja z vami ter nudenja informacij ali podpore, ki ste jo zahtevali.

Ankete

Obiskovalce naše spletne strani lahko občasno prosimo, da izpolnijo spletno anketo in sodelujejo v javnomnenjskih raziskavah o njihovih aktivnostih, stališčih in interesih. Če se odločite za sodelovanje, bomo vaše rezultate uporabili za predstavitev anket, občasno pa tudi na naši spletni strani. Te odzive bomo uporabili samo za popolnoma anonimno statistiko. Teh podatkov ne bomo nikoli razkrili, prodali ali dali v najem tretjim osebam. Ne procesiramo, uporabljamo ali obdržimo kakršnih koli osebnih podatkov, pridobljenih v spletni anketi, razen v primeru, ko za to podate izrecno soglasje.

Trženje

Ne pošiljamo nikakršnih promocijskih gradiv (kot so na primer sporočila o posodobitvah, novih funkcijah ali promocijske ponudbe), razen če ste se na to izrecno naročili. Od prejemanja teh vsebin se lahko kadar koli odjavite. Preprosto sledite navodilom, priloženim elektronski pošti, ali pa pošljite odgovor z vašo zahtevo.

Piškotki in zapisovalne datoteke

Za delno poročanje o statistiki uporabljamo tudi tehnologijo piškotkov. Piškotek je majhen del informacije,shranjen na vaš trdi disk, poslan s strani vašega spletnega brskalnika. Vsebuje informacije, ki so potrebne za poosebitev vaše uporabniške izkušnje (na primer vrteče slike na domači strani visaeurope.com) in za zbiranje statističnih podatkov spletne strani, kot so na primer: katere strani so bile obiskane, kaj je bilo preneseno, ime domene vašega internetnega ponudnika, države, iz katerih prihajajo naši obiskovalci (na primer aol.com) in spletni naslovi, ki so bili obiskani tik pred in po obisku spletne strani visaeurope.com. Informacije v piškotkih nam omogočajo sledenje vašim klikom (na primer poti, ki jih je izbral naš obiskovalec med brskanjem po straneh).

Uporabljamo tudi standardne strežniške dnevnike zapisov, ki nam pomagajo pri štetju obiskovalcev in nam omogočajo določanje tehničnih zmogljivosti naše spletne strani. Te informacije uporabljamo zato, da ugotovimo, koliko ljudi obišče Visaeurope.com in nam pomagajo, da so postavljene strani in brskalnik po strani uporabnikom prijazne v največji možni mer ter da so strani karseda uporabne. Beležimo informacije o prometu na strani, ne beležimo pa informacij o posameznih obiskovalcih naše strani.

Za merjenje učinkovitosti našega oglaševanja in preučevanje uporabe naših strani uporabljajmo orodje Google Analytics.

V zavihku 'Pomoč', ki se nahaja v orodni vrstici večine spletnih brskalnikov, si lahko preberete, kako ustavite sprejemanje novih piškotkov, kako biti obveščen ob prejemu novega piškotka ter kako onemogočiti obstoječe piškotke. Vendar pa upoštevajte , da boste brez piškotkov le stežka izkusili popolno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Informacije, ki jih delimo

Ne prodajamo, ne dajemo v najem, ne trgujemo ali kakorkoli razkrivamo osebnih podatkov naših spletnih obiskovalcev, razen v primerih, ki so opisani tukaj. Informacije, pridobljene na naši spletni strani lahko delimo z našimi ponudniki storitev, z namenom izvajanja storitev po našem naročilu.

Ti ponudniki storitev so pogodbeno vezani na spoštovanje naših načel varovanja zasebnosti in jim ni dovoljeno kakršno koli razkrivanje informacij, razen, če je to potrebno za opravljanje funkcij in storitev za VISA EUROPE, v skladu z zakonskimi zahtevami. Prav tako niso pooblaščeni s strani VISA EUROPE za kakršne koli tržne namene.

Vaše podatke bomo razkrili le v primeru (i) da od nas to zahteva zakon ali (ii) v primeru, da to od nas zahtevajo organi pregona.

Pridržujemo si pravico do prenosa kakršne koli informacije o vas, v primeru da prodamo vsa, ali del naših sredstev. V primeru takšne prodaje ali prenosa, si bomo seveda prizadevali, da bodo vaši podatki, ki ste jih posredovali preko te spletne strani, uporabljeni na način, ki je skladen z obstoječim pravilnikom o zasebnosti. V primeru, da ob prodaji ali prevzemu vaših podatkov ne želite več deliti, morate v takšnem primeru obvestiti prevzemnika.

Prenosi izven Evrope

Spletne strani VISA EUROPE gostujejo v Veliki Britaniji in Združenih Državah Amerike. Vaše podatke, ki ste jih oddali preko spletne strani lahko prenašamo tudi izven območja EEA, kasneje pa so lahko shranjeni v Veliki Britaniji in/ali Združenih Državah Amerike. Sprejeli smo vse potrebne ukrepe, da naši ponudniki gostovanja zagotavljajo vse potrebne nivoje varnosti vaših informacij.

Povezave do drugih spletnih strani

Prosimo vas, da si zapomnite, da ob uporabi povezav, ki ne vodijo na strani VISA EUROPE, pravila zasebnosti, ki veljajo za to stran, ne veljajo več. Kakršno koli brskanje in sodelovanje na kateri koli drugi strani, vključno s stranmi, ki vsebujejo povezavo na spletne strani VISA EUROPE, je predmet pravil in politike te strani. Svetujemo vam, da si preberete pravila in politike strani, ki jih obiskujete, saj boste le na ta način lahko popolnoma razumeli njihove postopke zbiranja, uporabljanja in razkrivanja osebnih podatkov.

Varnost

Varnost osebnih podatkov nam je pomembna. Vzdržujemo primerne administrativne, tehnične in fizične ukrepe, da bi osebne podatke čim bolje zavarovali pred naključnim ali nezakonitim uničenjem, naključno izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem ali dostopom, uporabo in vsemi ostalimi nezakonitimi oblikami obdelave osebnih podatkov, ki si jih lastimo.

Posodobitve politike zasebnosti

VISA EUROPE si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli spremeni, priredi ali dopolni politiko zasebnosti, vendar pa ob tem ne bo zmanjšala ravni varstva zasebnosti, vsebovane v tem dokumentu. Visa jemlje stvari o zasebnosti zelo resno, saj si bo še naprej prizadevala, da bo še naprej ostala vodilna v spoštovanju politike zasebnosti in zadev glede varstva podatkov. Politiko o zasebnosti bomo občasno posodabljali, posodobitve pa bodo objavljene na tej strani.

Pravice za dostop

Imate pravico, da zaprosite za izjavo o uporabi vaših osebnih podatkov, da svoje podatke popravite, ali pa jih izbrišete. Lahko zaprosite tudi za umik vašega soglasja za obdelavo vaših podatkov ter umik z naših seznamov za pošiljanje elektronske pošte.

Kako lahko vzpostavite stik z nami

V primeru kakršnihkoli vprašanj glede naših informacijskih praks, nam pišite na spodnji naslov:
customersupport@visa.com

Pišete nam lahko na naslov:
VISA EUROPE LIMITED
1 Sheldon Square
London W2 6WH
United Kingdom
Attention: Data Protection Officer